Turqia do të trajnojë ushtrinë azerbajxhanase për asgjësimin e mjeteve shpërthyese të improvizuara

Forcat e Armatosura Turke (TSK) sigurojnë mbështetje stërvitore për ushtrinë azerbajxhanase në zonat e çliruara nga pushtimi armen.

1537231
Turqia do të trajnojë ushtrinë azerbajxhanase për asgjësimin e mjeteve shpërthyese të improvizuara

Forcat e Armatosura Turke (TSK) sigurojnë mbështetje stërvitore për ushtrinë azerbajxhanase në zonat e çliruara nga pushtimi armen.

"Ekipet tona të Forcave Tokësore të zbulimit dhe shkatërrimit (METI) të minave/mjeteve shpërthyese të improvizuara (EYP) dhe ekipet e zbulimit dhe asgjësimit të lëndëve shpërthyese (PMKI) filluan të sigurojnë mbështetje stërvitore për ushtrinë vëllazërore azerbajxhanase në zonat e çliruara nga pushtimi armen. Këto ekipe edhe do të spastrojnë rajonin në fjalë nga minat dhe lëndët shpërthyese, edhe do të trajnojnë njësitë ushtarake të ushtrisë së Azerbajxhanit”, shkruhet në deklaratën e bërë nga Ministria e Mbrojtjes Kombëtare e Turqisë.  

 


Lajme të ngjashme