PKK pohon se ka luftuar në krahun e Armenisë kundër Azerbajxhanit në Karabakun Malor

Të ashtuquajturit udhëheqës së organizatës separatiste terroriste PKK pohuan se kanë luftuar në krahun e Armenisë kundër Azerbajxhanit në Karabakun Malor.

1535979
PKK pohon se ka luftuar në krahun e Armenisë kundër Azerbajxhanit në Karabakun Malor

Të ashtuquajturit udhëheqës së organizatës separatiste terroriste PKK pohuan se kanë luftuar në krahun e Armenisë kundër Azerbajxhanit në Karabakun Malor.

Sipas informacioneve të marra nga burimet e sigurisë, Layika Gultekin, një nga të ashtuquajturat drejtoresha e organizatës terroriste të organizatës PKK/KCK të formacionit të grave, bëri rrëfime në mediat e organizatës.

“Ne shkojmë deri në Karabak dhe luftojmë në krah të ushtarëve armenë. Ne do të jemi pranë popullit armen sa herë që ata të duan”, tha Gültekin duke konfirmuar se terroristët po luftojnë kundër Azerbajxhanit.

Kështu, u provua edhe një herë që terroristët e PKK ishin në radhët e Armenisë përpara marrëveshjes së nënshkruar në Karabakun Malor (më 10 nëntor).

Nga ana tjetër, burimet e sigurisë njoftuan se për shkak të operacioneve intensive të Forcave të Armatosura Turke, arratisjet nga organizata terroriste janë shtuar dhe se ka një shpërbërje të madhe brenda organizatës. Pjesëmarrja në organizatës është zvogëluar shumë dhe organizata ka humbur lirinë e saj të veprimit.

Burimet theksuan gjithashtu se organizata terroriste PKK/KCK luftuan në anën e Armenisë në Karabak, duke synuar që Armenia t'i mbështesë ata në veri të Irakut, ku ata po përpiqeshin të zbatonin një plan të poshtër siç ishte mbyllja e mungesës së personelit duke vënë më radhë të parë (të përleshjeve) gratë dhe të rinjtë.Lajme të ngjashme