“Turksat 5A”,në hapësirë në muajin dhjetor; “Turksat 5B” në gjysmën e dytë të vitit 2021

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës, Adil Karaismailoglu tha se sateliti “Turksat 5A” do të hidhet në hapësirë në muajin dhjetor, ndërsa sateliti “Turksat 5B” do të hidhet në hapësirë në gjysmën e dytë të vitit 2021.

1530766
“Turksat 5A”,në hapësirë në muajin dhjetor; “Turksat 5B” në gjysmën e dytë të vitit 2021

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës, Adil Karaismailoglu tha se sateliti “Turksat 5A” do të hidhet në hapësirë në muajin dhjetor, ndërsa sateliti “Turksat 5B” do të hidhet në hapësirë në gjysmën e dytë të vitit 2021.

Në prezantimin e bërë në Komisionin e Planit dhe Buxhetit të Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë (TBMM), ku diskutohej buxheti për vitin 2021 i Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës dhe institucionet që varen prej saj, Karaismailoglu tha se vazhdon procesi i rinovimit dhe transformimit për “epokën e re të transportit dhe komunikimit”, që Turqia filloi në vitin 2002.

Ky transformim shënon një proces pretendues që ka për qëllim mobilizimin e fokusuar në zhvillimin total në fushën e transportit dhe komunikimit, digjitalizimin, formimin e dinamikave logjistike dhe integrimin e ri, efektiv të kësaj hapësire gjeografike në botë – theksoi ai duke nënvizuar se përpiqen të fokusohen tek kjo objektivë ambicioze me projekte që do e çojnë edhe më përpara Turqinë.  

Karaismailoglu tha gjithashtu se sateliti “Turksat 5A” do të hidhet në hapësirë në muajin dhjetor, ndërsa sateliti “Turksat 5B” do të hidhet në hapësirë në gjysmën e dytë të vitit 2021.

 


Lajme të ngjashme