“Fatih” fillon sondazhet në lokacionin “Turkali-1” të Detit të Zi

Ministri i Energjisë dhe Burimeve Natyrore, Fatih Donmez ka deklaruar se anija e shpimit “Fatih” ka filluar sondimin e parë në lokacionin “Turkali-1”.

1522367
“Fatih” fillon sondazhet në lokacionin “Turkali-1” të Detit të Zi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Sondaj Gemisi Uğurlama.jpg

Ministri i Energjisë dhe Burimeve Natyrore, Fatih Donmez ka deklaruar se anija e shpimit “Fatih” ka filluar sondimin e parë në lokacionin “Turkali-1”.

Në një postim të bërë në “Twitter”, Donmez shkroi: " Sonda e “Fatih” ka filluar të rrotullohet në Detin e Zi. Pas punës përgatitore, ne filluam shpimet në pusin “Turkali-1”. Sondazhi do të zgjasë 75 ditë. Qoftë i begatë".

Anija e parë vendore e shpimit e Turqisë “Fatih”, pas punimeve për rezervat e gazit natyror në Detin e zi më 19 tetor kishte shkuar në qytezën Filyos të nënprefekturës Çaycuma të rrethit Zonguldak për mirëmbajtje.

 

 


Lajme të ngjashme