Albayrak: Rritja në industrinë e prodhimit të Turqisë vijon prej 5 muajsh

Ministri i Thesarit dhe Financave, Berat Albayrak, deklaroi të hënën se rritja në industrinë e prodhimit të Turqisë vijon prej 5 muajsh.

1520347
Albayrak: Rritja në industrinë e prodhimit të Turqisë vijon prej 5 muajsh

Duke vlerësuar të dhënat ekonomike të vendit përmes një mesazhi në rrjetin social “Twitter”, Albayrak theksoi se Indeksi i Menaxherëve të Blerjeve (PMI) të Turqisë e mbylli muajin tetor në nivelin e 53,9 pikë përqindjeve.

“Rritja në industrinë e prodhimit vazhdon prej 5 muajsh dhe është përshpejtuar krahasuar me muajin e kaluar. Pavarësisht kushteve të pandemisë (COVID-19), rritja e porosive të reja të eksportit e mbështet këtë rritje”, vlerësoi ai.Lajme të ngjashme