Turqia lëshon një NAVTEX të ri për tre anije në Mesdheun Lindor

Sipas njoftimit të ri (NAVTEX) marinarët paralajmërohen që të mos kalojnë më afër se 6 milje detare nga anija turke që bën kërkime sizmike në Mesdheun Lindor.

1519645
Turqia lëshon një NAVTEX të ri për tre anije në Mesdheun Lindor

Turqia lëshoi një NAVTEX të ri (alarm lundrimi – NAVigational TEleX) për anijet “Oruç Reis”, “Ataman” dhe “Cengizhan”, e cilat do të bëjnë kërkime sizmike në Mesdheun Lindor.

Sipas njoftimit të ri, afati i punës në terren për anijet “Oruç Reis”, “Ataman” dhe “Cengizhan” është zgjatur deri në orën 20.59 (sipas orës së Turqisë) të datës 14 nëntor. Afati i mëparshëm për këto anije skadon në orën 21.01 (me orën e Turqisë) të datës 1 nëntor.

Marinarët paralajmërohen që të kalojnë 6 milje detare larg anijes turke të kërkimeve sizmike.

Nga ana tjetër Ministria e Mbrojtjes Kombëtare (MSB) ka publikuar një video për informimin e shtypit mbi zhvillimet në Mesdheun Lindor.

“Anijet tona të kërkimeve sizmike e vazhdojnë aktivitetin e tyre sipas programit të përcaktuar më herët brenda platformës tonë kontinentale, konkretisht: anija kërkimore “Oruç Reis” është pozicionuar në jugperëndim të qytetit Kash (Kaş, Antalie), anija kërkimore “Barbaros Hayrettin Paşa” në jugperëndim të ishullit të Qipros. Forcat e Armatosura Turke (TSK) vazhdojnë misionin për të shoqëruar dhe mbrojtur anijet tona që bëjnë kërkime sizmike dhe shpime”,- njoftoi Ministria.

Forcat e Armatosura Turke (TSK) do të vazhdojnë me vendosmëri të mbrojnë të drejtat dhe interesat e vendit tonë dhe të Republikës Turke të Qipros së Veriut në [detin] Egje dhe Mesdheun Lindor, si dhe jenë garantuesi i paqes dhe sigurisë në Ishullin e Qipros në përputhje me marrëveshjet ndërkombëtare të garancisë dhe aleancës, përfundon njoftimi i Ministrisë.

 


Lajme të ngjashme