Presidenti Erdogan denoncon në Prokurori ekstremistin Geert Wilders

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) ka bërë kallëzim penal në Prokurori kundër liderit të partisë radikale holandeze (PVV), Geert Wilders për postimin me përmbajtje fyese.

1516677
Presidenti Erdogan denoncon në Prokurori ekstremistin Geert Wilders

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) ka bërë kallëzim penal në Prokurori kundër liderit të partisë radikale holandeze (PVV), Geert Wilders për postimin me përmbajtje fyese.

Kallëzimi penal është depozituar në Prokurori nga avokati i Presidentit Erdoan, Hysejin Ajdën (Hüseyin Aydın), i cili thotë se postimi i Wilders-it nuk mund të vlerësohet në kuadër të lirisë së mendimit dhe shprehjes.

Postimet e Wilders-it në median sociale përmbajnë fjalë ofenduese për figurën, nderin, dinjitetin e integritetin e Presidentit Erdoan, shkruhet në kallëzimin penal dhe kërkohet fillimi i procesit gjyqësor kundër Wilders-it për konsumimin e veprës penale “Fyerje të Presidentit të Republikës”.

 


Lajme të ngjashme