Njësitë e Komandës së Xhandarmerisë së Rrethit Diyarbakir ndaluan 4 terroristë të PKK-së

Janë kapur dhe ndaluar 4 terroristë, të cilët ishin në stafin malor të organizatës separatiste terroriste PKK, që u trajnuan për të kryer sulme në metropole.

1512272
Njësitë e Komandës së Xhandarmerisë së Rrethit Diyarbakir ndaluan 4 terroristë të PKK-së

Janë kapur dhe ndaluar 4 terroristë, të cilët ishin në stafin malor të organizatës separatiste terroriste PKK, që u trajnuan për të kryer sulme në metropole.

Komanda e Xhandarmërisë e Rrethit Diyarbakir përcaktoi që 4 terroristë, të cilët u bashkuan me PKK-së në 2013, që u trajnuan për të kryer akte terroriste me eksplozivë në metropole, ishin në stafin e “strukturës së fshehtë të qytetit" të organizatës dhe ishin mbajtur në gatishmëri si një "celulë e përgjumur".

Të katër të dyshuarit, të cilët u kapën në operacionin e zhvilluar njëkohësisht në Stamboll dhe Diyarbakir më 16 tetor, u arrestuan nga gjykata në të cilën ata u referuan pas veprimeve të kryera në xhandarmëri me akuzë për "anëtarësim në organizatë terroriste të armatosur".

Ndërkohë, u përcaktua që një nga terroristët me inicialet I.K, ishte një teknik i anestezisë në spitalin shtetëror të Diyarbakirit.

 


Lajme të ngjashme