Ndihmëspresidenti Oktay: “Oruç Reis” vazhdon lundrimin sipas planit

"Anijet turke po lëvizin në Mesdhe pa u kushtuar vëmendje atyre që shkelin ligjin ndërkombëtar”,- shkroi Ndihmëspresidenti Fuat Oktay në një postim që ke bërë në «Twitter».

1471153
Ndihmëspresidenti Oktay: “Oruç Reis” vazhdon lundrimin sipas planit

Nënpresidenti Fuat Oktay tha se anijet turke po përparojnë në itinerarin e tyre në Mesdhe pa u kushtuar vëmendje atyre që injorojnë ligjin ndërkombëtar.

 

Oktay postoi një mesazh në llogarinë e tij në median sociale në lidhje me zhvillimet e fundit në Mesdhe, pas pseudomarrëveshjes së nënshkruar midis Greqisë dhe Egjiptit.

"Ashtu si në kufijtë tanë tokësorë, ashtu edhe në çdo pëllëmbë të “Atdheut tonë blu” [Mavi Vatan], sovraniteti është patjetërsueshëm", theksoi Zëvendëspresidenti në mesazhin e tij dhe shtoi:

"Anijet tona po përparojnë sipas itinerarit pa u kushtuar vëmendje të ashtuquajturave marrëveshje dhe atyre që injorojnë ligjin ndërkombëtar në Mesdhe. Unë përshëndes kështjellat e vendit tonë që po lundrojnë në Mesdhe”.

 


Lajme të ngjashme