Turqia ndihmon Venezuelën në luftën kundër pandemisë

Turqia vazhdon të dërgojë ndihma mjekësore në vendet e prekura nga epidemia e llojit të ri të koronavirusit (COVID-19).

1456250
Turqia ndihmon Venezuelën në luftën kundër pandemisë
venezuela tibbi yardim.jpg
venezuela tibbi yardim1.jpg

Turqia vazhdon të dërgojë ndihma mjekësore në vendet e prekura nga epidemia e llojit të ri të koronavirusit (COVID-19).

Në këtë kuadër ajo dërgoi ndihma në Venezuelë.

Ndihmat mjekësore të përgatitur nga Ministria e Shëndetësisë me urdhër të Presidentit Recep Tayyip Erdogan u ngarkuan në avionin gjigant transportues të Forcave të Armatosura të Turqisë në aeroportin ushtarak në "Etimesgut"Ankara.

Mbi kutitë me ndihma krahas emblemës së Presidencës turke ishin shkruar në gjuhën spanjolle dhe turke edhe fjalët e mendimtarit turk Mevlana Xhelaledin Rumiut: “Pas dëshpërimit ka shumë shpresë. Pas errësirës ka shumë diell".

 


Lajme të ngjashme