Këshilli i Shtetit ndez dritën jeshile për adhurimin në Shën-Sofi

Zyra e 10-të e Këshillit të Shtetit anuloi vendimin e Këshillit të Ministrave me datë 24 nëntor 1934 për kthimin e Shën-Sofisë nga xhami në muze.

1452822
Këshilli i Shtetit ndez dritën jeshile për adhurimin në Shën-Sofi

Zyra e 10-të e Këshillit të Shtetit anuloi vendimin e Këshillit të Ministrave me datë 24 nëntor 1934 për kthimin e Shën-Sofisë nga xhami në muze.

Shoqata e Fondacioneve të Vazhdueshme për Veprat Historike dhe Mjedisin kishte ngritur pasi në Këshillin e Shtetit me kërkesën për anulimin e Këshillit të Ministrave për kthimin e Shën-Sofisë nga xhami në muze.

Pas shqyrtimit të çështjes, më 2 korrik u dëgjuan palët në seancë duke dhënë më pas vendimin.

Sipas kësaj  u anulua vendimi i Këshillit të Ministrave me datë 24 nëntor 1934 për kthimin e Shën-Sofisë nga xhami në muze.

 


Lajme të ngjashme