Kalin: Hapja e Shën-Sofisë për adhurim nuk heq asgjë nga identiteti i "trashëgimisë botërore"

Zëdhënësi i Presidencës së Turqisë, Ibrahim Kalin tha se hapja e Shën-Sofisë për kryerjen e obligimeve fetare nuk heq asgjë nga identiteti historik i "trashëgimisë botërore".

1452098
Kalin: Hapja e Shën-Sofisë për adhurim nuk heq asgjë nga identiteti i "trashëgimisë botërore"

Zëdhënësi i Presidencës së Turqisë, Ibrahim Kalin tha se hapja e Shën-Sofisë për kryerjen e obligimeve fetare nuk heq asgjë nga identiteti historik i "trashëgimisë botërore".

Kalin bëri deklarata në lidhje me rendin e ditës për Agjencinë Turke të Lajmeve Anadolli (AA).

Në lidhje me debatet për Shën-Sofinë, ai tha se nuk humbet asgjë nga historia, madje do të vizitohet nga më shumë njerëz.

Kurse në lidhje me planin e aneksimin e Bregut Perëndimor nga ana e Izraelit u shpreh duke thënë: “Kjo është një politikë, veprim, lojë e re rrëmbimi dhe pushtimi. Askush nuk duhet të bie pre e kësaj loje”.

 


Lajme të ngjashme