Turqia vitin e ardhshëm hedh në hapësirë satelitin e parë vendor me rezolucion të lartë

Montazhi i fundit i satelitit të parë vendor dhe kombëtar me rezolucion të lartë për vëzhgimin e tokës “Imece” u bë nga ministri i Industrisë dhe Teknologjisë, ministri i Mbrojtjes Kombëtare dhe ministri i Transportit dhe Infrastrukturës.

1429275
Turqia vitin e ardhshëm hedh në hapësirë satelitin e parë vendor me rezolucion të lartë

Montazhi i fundit i satelitit të parë vendor dhe kombëtar me rezolucion të lartë për vëzhgimin e tokës “Imece” u bë nga ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank, ministri i Mbrojtjes Kombëtare Hulusi Akar dhe ministri i Transportit dhe Infrastrukturës, Adil Karaismailoglu.

Planifikohet që sateliti i parë vendor dhe kombëtar i Turqisë me rezolucion të lartë për vëzhgimin e tokës të hidhet në hapësirë ​​vitin e ardhshëm.

Me satelitin “Imece” do të plotësohen nevojat civile dhe ushtarake të Turqisë për imazhe me rezolucion të lartë dhe është një hap i rëndësishëm drejt përmbushjes së nevojave me burime vendore.

 


Lajme të ngjashme