Oktay: OBSH duhet të ristrukturohet, Turqia është e suksesshme në luftën kundër koronavirusit

Zëvendëspresidenti Fuat Oktaj (Oktay) tha se gjatë epidemisë së koronavirusit të tipit të ri (Covid-19) bota nuk e ka kaluar me sukses “testimin”, por Turqia ka qenë e suksesshme.

1426039
Oktay: OBSH duhet të ristrukturohet, Turqia është e suksesshme në luftën kundër koronavirusit

Zëvendëspresidenti Fuat Oktaj (Oktay) tha se gjatë epidemisë së koronavirusit të tipit të ri (Covid-19) bota nuk e ka kaluar me sukses “testimin”, por Turqia ka qenë e suksesshme.

Ai tha se Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBI) duhet të ristrukturohet në mënyrë që të ketë më pak burokraci, të reduktohet fuqia qendrore (të jetë më e barabartë), të jetë më elastike dhe më shumë transparente.  

Në seminarin e përbashkët online (webinarda) të organizuar nga ana e Këshillit Atlantik dhe Shoqatës së Trashëgimisë së Turqisë (THO), Oktaj shpjegoi historinë e suksesit të Turqinë në luftën kundër koronavirusit.

Ai bëri të ditur se bota nuk e ka kaluar me sukses “testimin” epidemisë së koronavirusit të tipit të ri (Covid-19) kurse Turqia ka qenë e suksesshme.

Zëvendëspresidenti Fuat Oktaj tha se globalizimi është pezulluar gjerësisht dhe vendet janë duke u përballur me problemet e veta, ndërsa gjatë periudhës së Covid-19 janë rritur qasjet pozitive ndërmjet Turqisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe kanë dalë në pah shanse të reja.

 


Lajme të ngjashme