Turqi - Marrëveshja me Libinë u miratua në Komisionin e Jashtëm

Në Komisionin e Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë (TBMM) për Punët e Jashtme është miratuar p/ligji për Memorandumin e Mirëkuptimit të nënshkruar me Libinë lidhur me “Përshenjimin [delimitimin] e Zonave të Juridiksionit Detar në Mesdhe”.

1318302
Turqi - Marrëveshja me Libinë u miratua në Komisionin e Jashtëm

Në Komisionin e Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë (TBMM) për Punët e Jashtme është miratuar p/ligji për Memorandumin e Mirëkuptimit të nënshkruar me Libinë lidhur me “Përshenjimin [delimitimin] e Zonave të Juridiksionit Detar në Mesdhe”.

Komisioni për Punët e Jashtme u mblodh të enjten nën drejtimin e kryetarit Volkan Bozkër (Bozkır), deputeti i Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK Parti) për zonën zgjedhore të Stambollit.

Në mbledhje u mor në shqyrtim p/ligji për ratifikimin e Memorandumit të Mirëkuptimit që Turqia ka firmosur me Qeverinë e Pajtimit Kombëtar të Shtetit të Libisë [GNA] me objekt “Përshenjimin [delimitimin] e Zonave të Juridiksionit Detar në Mesdhe”.

Pas diskutimeve komisioni e miratoi p/ligjin.

 


Lajme të ngjashme