Turqi - Rritet eksporti i rrushit të thatë, mbi 212 milionë dollarë në 5 muaj

Eksporti i rrushit të thatë i realizuar në 5 muaj nga Turqia, është rritur 15% duke arritur në 120 milionë dollarë.

1302144
Turqi - Rritet eksporti i rrushit të thatë, mbi 212 milionë dollarë në 5 muaj

Eksporti i rrushit të thatë i realizuar në 5 muaj nga Turqia, është rritur 15% duke arritur në 120 milionë dollarë.

Sipas të dhënave të Unioneve të Eksportuesve të Egjeut, nga Turqia gjatë periudhës 1 qershor-31 tetor është bërë një eksport stafidhesh prej 120 milionë dollarëve.

Në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ndërkohë që u siguruan të ardhura në valutë prej 103 milionë dollarëve, u shënua një rritje prej 15%.

Rusia, Ukraina dhe Gjermania ishin ndër vendet ku u realizua më shumë eksport i rrushit të thatë.

 


Lajme të ngjashme