Presidenti Erdogan: “UEFA duhet ta korrigjojë sa më parë gabimin

Në përgjigjet ë pyetjeve të gazetarëve para nisjes për në Hungari Presidenti Erdoan e kritikoi me një gjuhë të ashpër UEFA-n.

1301824
Presidenti Erdogan: “UEFA duhet ta korrigjojë sa më parë gabimin

Në përgjigjet ë pyetjeve të gazetarëve para nisjes për në Hungari Presidenti Erdoan e kritikoi me një gjuhë të ashpër UEFA-n.

“Sportistët që përfaqësojnë vendin tonë jashtë shtetit po përballen me një fushatë sistematike linçimi që nga data kur ka nisur operacioni «Burimi i Paqes». Për sportistët tanë zhvillohen hetime disiplinore përse ata kanë bërë përshëndetjen ushtarake pas shënimit të golit. Ne si Turqia e kundërshtojmë këtë qëndrim diskriminues, të padrejtë dhe politik të UEFA-s ndaj kombëtares dhe klubeve tona. Nëse e përzieni politikën me sportin atëherë kjo nuk mund të ketë asnjë anë të falshme. UEFA duhet të kthehet sa më parë që të jetë e mundur nga ky hap i gabuar që ka ndërmarrë”,- theksoi Presidenti Erdoan.

 


Lajme të ngjashme