Turqia do të pezullojë 120 orë operacionin “Burimi i Paqes”, YPG do të tërhiqet nga zona e sigurt

Turqia më 9 tetor kishte filluar operacionin në veri të Sirisë kundër YPG/PKK për të eliminuar korridorin terrorist që mundohet të krijohet në kufirin jugor të Turqisë dhe për të sjellë paqen dhe qetësinë në rajon.

Turqia do të pezullojë 120 orë operacionin “Burimi i Paqes”, YPG do të tërhiqet nga zona e sigurt

Turqia më 9 tetor kishte filluar operacionin në veri të Sirisë kundër YPG/PKK për të eliminuar korridorin terrorist që mundohet të krijohet në kufirin jugor të Turqisë dhe për të sjellë paqen dhe qetësinë në rajon.

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan, qëllimet e operacionit, në fillim i bisedoi me Zëvendpresidentin Mike Pence, që erdhi në kryeqytetin Ankara dhe më pas kryesoi mbledhjen ndërmjet delegacioneve (Turqi-Amerikë) në lidhje me të njëjtën temë.

Pas mbledhjeve Pence bëri të ditur se Turqia do të pezullojë 120 orë operacionin “Burimi i Paqes” dhe brenda kësaj kohe Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të sigurojnë që YPG (fraksioni i organizatës separatiste terroriste PKK në Siri) të tërhiqet nga zona e sigurt (deri në 20mılje / 32kilometra nga kufiri i Sirisë).

Pence bëri të ditur gjithashtu se Turqia dhe Amerika kanë arritu të njëjtit mendim për zhdukjen tërësisht të DAESH-it nga verilindja e Sirisë.

Menjëherë pas takimeve, Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump postoi një mesazh në median sociale ku shkroi: “Faleminderit Erdogan”.Lajme të ngjashme