Bisedë telefonike Akar-Parly, në fokus çështjet dypalëshe e rajonale të sigurisë dhe mbrojtjes

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare të Turqisë, Hulusi Akar, realizoi të hënën një bisedë telefonike me homologen e tij franceze, Florence Parly.

Bisedë telefonike Akar-Parly, në fokus çështjet dypalëshe e rajonale të sigurisë dhe mbrojtjes

Siç bën të ditur Ministria e Mbrojtjes Kombëtare përmes një komunikate të shkruar, Akar dhe Parly kanë shqyrtuar çështjet dypalëshe e rajonale të sigurisë dhe mbrojtjes duke u ndalur veçanërisht mbi Sirinë.

Gjithashtu ministri Akar e falënderoi homologen Parly për baterinë e mbrojtjes ajrore dhe raketore SAMP-T, që Franca ka propozuar t’i sigurojë Turqisë në kuadër të NATO-s.Lajme të ngjashme