Çavusoglu takohet me komunitetin turk në Meksikë

Pas kontakteve në Kubë të zhvilluara në kuadër të turneut të vizitave në vendet e Amerikës jugore, ndalesa e radhës e ministrit Çavushollu ishte Meksika.

1204444
Çavusoglu takohet me komunitetin turk në Meksikë

Ministri i Punëve të Jashtme të Turqisë, Mevlyt Çavushollu (Mevlüt Çavuşoğlu) gjatë pritjes së organizuar në ambasadën e Turqisë në Meksikë, zhvilloi një takim edhe komunitetin turk që jeton në Meksikë.

Pas kontakteve në Kubë të zhvilluara në kuadër të turneut të vizitave në vendet e Amerikës Jugore, ndalesa e radhës e ministrit Çavushollu ishte Meksika.

Shefi i diplomacisë turke në kuadër të programit të vizitës në këtë vend mori pjesë në pritjen e organizuar nga ambasadori i Turqisë në Meksikë, Tahsin Timur Sëjlemez (Söylemez).

Pritet që Çavushollu të mbajë edhe një fjalim në konferencën e organizuar në bashkëpunim me një institut studimesh (Think Tank)  me seli në Meksikë, ndërsa pas panelit pritet të ketë takime edhe me Kryetarin e Senatit Republikan të Meksikës, Marti Batres dhe ministrin e Punëve të Jashtme të Meksikës, Marçelo (Marcelo) Ebrard.   

 


Lajme të ngjashme