Sot është 1 Maji, Dita e Punës dhe Solidaritetit

Festa e 1 Majit, që doli me përpjekjet e punëtorëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) në vitin 1884 për të reduktuar orarin e punës në 8 orë, në shumicën e vendeve të botës kremtohet si festa e punës dhe e punëtorëve.

Sot është 1 Maji, Dita e Punës dhe Solidaritetit

Sot është 1 Maji, Dita e Punës dhe Solidaritetit...

Festa e 1 Majit, që doli si rezultat i përpjekjeve të punëtorëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) në vitin 1884 për të reduktuar orarin e punës në 8 orë, në shumicën e vendeve të botës kremtohet si festa e punës dhe e punëtorëve.

Sot të gjithë punonjësit në Turqi, duke përfshirë në veçanti kryeqytetin Ankara, dolën në sheshe.

Me marshime dhe mitingje sot kremtohet 1 Maji, Festa e Punës dhe Solidaritetit.

Në mitingjet e organizuara në sheshe punonjësit shprehin kërkesat e tyre.Lajme të ngjashme