Çavusoglu zhvillon takime dypalëshe në Stamboll

Ministri Mevlyt Çavushollu (Mevlüt Çavuşoğlu) u takua me kandidatin e Lituanisë për Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Evropës, Andrius Kubilius.

Çavusoglu zhvillon takime dypalëshe në Stamboll

Ministri Mevlyt Çavushollu (Mevlüt Çavuşoğlu) u takua me kandidatin e Lituanisë për Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Evropës, Andrius Kubilius.

Pavushollu u takua me Kubilius në Stamboll.

Në takim u shqyrtuan çështjet e rendit të ditës së këshillit.

Shefi i diplomacisë së Turqisë i uroi suksese Kubiliusit në procesin e kandidaturës.

Ndërkaq ministri Çavushollu u takua edhe me Ministrin e Punëve të Jashtme dhe Tregtisë së Jashtme të Hungarisë, Peter Szijjarto.

Në takimin e Çavusollusë me homologun hungarez, që ndodhet në Stamboll për të marrë pjesë në Forumin e 2-të të Biznesit të Afrikës, Turqi-Hungari, u shqyrtuan marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve dhe çështjet e tjera aktuale.

Më pas ministri Çavushollu u takua me delegacionin e presidencës së Sudanit.

Në takim u shkëmbyen mendime në lidhje me marrëdhëniet politike dhe ekonomike ndërmjet Turqisë dhe Sudanit.

 


Lajme të ngjashme