Parimi themelor në politikën e jashtme të Turqisë

A e dini se parimi themelor i Republikës së Turqisë prej vitit 1920 e këtej është: “Paqe në vend, paqe në botë”, ashtu siç ka thënë themeluesi i saj, Mustafa Kemal Ataturku?

Parimi themelor në politikën e jashtme të Turqisë

Parimi themelor në politikën e jashtme të Turqisë

Mustafa Kemal Ataturku thotë: “Synimi i parimit ‘Paqe në vend, paqe në botë’, që është një prej parimeve themelore të Republikës së Turqisë, është që humanizmi dhe qytetërimi të jenë faktori më i rëndësishëm për prosperitet dhe përparim. Të kemi shërbyer dhe të shërbejmë aq sa mundemi në këtë drejtim për ne është një akt me të cilën mund të krenohemi”.

Ne punojmë për paqe në vend, paqe në botë”.

Sa herë që ka ardhur nga diku një thirrje për paqe, Turqia e ka mirëpritur atë me gjithë zemër dhe nuk e ka kursyer kurrë ndihmën e saj.Lajme të ngjashme