Turqia dënoi tentativën për grushtshteti në Gabon

Në deklaratën me shkrim të bërë nga Ministria e Punëve të Jashtme bëhet e ditur se Turqia dënon tentativën e djeshme për grushtshteti në Gabon.

Turqia dënoi tentativën për grushtshteti në Gabon

Turqia dënoi tentativën për grushtshteti në Gabon.

Në deklaratën me shkrim të bërë nga Ministria e Punëve të Jashtme bëhet e ditur se Turqia dënon tentativën e djeshme për grushtshteti në Gabon.

“Turqia është kundër çdo lloj tentative për të ndryshuar me rrugë të jashtëligjshme qeveritë që kanë ardhur në pushtet me zgjedhje” shkruhet në deklaratë dhe nënvizohet rëndësia e mbrojtjes së paqes dhe stabilitetit në këtë vend.

Në vendin e Afrikës, Gabon, dje në mëngjes, një grup ushtarësh morën kontrollin e radios kombëtare dhe tentuan të bëjnë grushtshteti.

 


Lajme të ngjashme