Erdogan dhe Merkel dakordojnë bashkëpunimin në lidhje me zhvillimet në Siri

Presidenti Recep Tayyip Erdogan zhvilloi një bisedë telefonike me Kancelaren gjermane, Angela Merkel.

1116201
Erdogan dhe Merkel dakordojnë bashkëpunimin në lidhje me zhvillimet në Siri

Presidenti Recep Tayyip Erdogan zhvilloi një bisedë telefonike me Kancelaren gjermane, Angela Merkel.

Sipas njoftimit të bërë nga Presidenca bëhet e ditur se Presidenti Erdogan dhe Kancelarja Merkel krahas marrëdhënieve dypalëshe, kanë biseduar edhe për migracionin e parregullt drejt Evropës dhe luftën kundër terrorizmit si dhe për zhvillimet e jetuara në Siri.

Të dy liderët u dakorduan për vazhdimin e kontakteve të ngushta sa i përket çështjes së monitorimit të implementimit të rezultateve të samitit të Stambollit si dhe të procesit të tërheqjes së Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) nga Siria.Lajme të ngjashme