Ankara - Mbahet mbledhja Turqi-ShBA me temë Sirinë

Mbledhja kryesohet nga Zëvendësministri i Punëve të Jashtme të Turqisë, Sedat Ënall (Sedat Önal) në emër të Turqisë dhe nga Përfaqësuesi Special për Sirinë, James Jeffrey në emër të ShBA-së.

1102407
Ankara - Mbahet mbledhja Turqi-ShBA me temë Sirinë

Me pjesëmarrjen e delegacioneve turke dhe amerikane, në Ankara zhvillohet takimi i tretë i punës për Sirinë.

Mbledhja kryesohet nga Zëvendësministri i Punëve të Jashtme të Turqisë, Sedat Ënall (Sedat Önal) në emër të Turqisë dhe nga Përfaqësuesi Special për Sirinë, James Jeffrey në emër të ShBA-së.

Në tavolinën e bisedimeve të pranishëm janë edhe zyrtarët ushtarak të të dyja vendeve.

Tema kryesore e mbledhjes është çështja e Menbixhit, i cili ndodhet nën pushtimin e organizatës separatiste terroriste PKK/PYD/YPG.

Pritet që palës amerikane gjatë mbledhjes ti shprehen edhe njëherë shqetësimet nga prania e PKK/PYD/YPG-së në këtë rajon dhe të theksohet nevoja për largimin e plotë të kësaj organizate terroriste nga ky vend.

Në mesin e temave për të cilat pritet të diskutohet gjatë mbledhjes janë edhe pikat e vrojtimit, të cilat ShBA-ja dëshiron ti vendosë në lindje të lumit Eufrat.

Përfaqësuesi i ShBA-së për Sirinë, James Jeffrey pas kontakteve në Ankara do të kalojë në Jordani.Lajme të ngjashme