Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

MPB e Turqisë publikoi të dhënat javore të luftës kundër terrorizmit në vend

Të paktën 28 terroristë të organizatës separatiste terroriste PKK u neutralizuan në operacionet kundër terrorizmit të ndërmarra nga Forcat e Armatosura të Turqisë mes datave 24 shtator-1 tetor.

MPB e Turqisë publikoi të dhënat javore të luftës kundër terrorizmit në vend

Të paktën 28 terroristë të organizatës separatiste terroriste PKK u neutralizuan në operacionet kundër terrorizmit të ndërmarra nga Forcat e Armatosura të Turqisë mes datave 24 shtator-1 tetor.

Ministria e Punëve të Brendshme të Turqisë publikoi të dhënat javore të luftës kundër terrorizmit.

Sipas kësaj në operacionet e ndërmarra brenda vendit  gjatë javës së fundit janë neutralizuar 28 terroristë, ku 9 janë kapur të vrarë, 11 të gjallë-plagosur dhe 8 u dorëzuan pranë forcave të sigurisë.

Si rezultat i operacioneve të ndërmarra në 3 prefektura të vendit janë shkatërruar 11 strehimore dhe shpella. Gjithashtu forcat e sigurisë kapën, 7 eksplozivë të improvizuar dhe mina, 13 granata dore, 506 kilogramë mjete shpërthyese, 20 armë të gjatë, ku 16 ishin armë të rënda dhe 1,567 municion të kalibrave të ndryshëm.Lajme të ngjashme