“Numbeo” publikon listën e qyteteve më të shëndetshme në botë, 4 nga Turqia

Qytetet turke që janë përfshirë në këtë listë janë Stambolli, Ankaraja, Bursa dhe Izmiri...

1039103
“Numbeo” publikon listën e qyteteve më të shëndetshme në botë, 4 nga Turqia
istanbul türkiye.jpg
anitkabir cumhuriyet kutlamalar.jpg
Bursa - Cumalıkızık.jpg
izmir.png

Uebfaqja “Numbeo”, një portal me informacione rreth shteteve dhe qyteteve, publikoi një ditë më parë indekset shëndetësore të 211 qyteteve botërore.

Qytetet turke që janë përfshirë në këtë listë janë Stambolli, Ankaraja, Bursa dhe Izmiri.

Vlerësimi i qyteteve më të shëndetshme në botë është bërë duke marrë për bazë 10 kritere të ndryshme, siç janë hapësirat e gjelbra, cilësia e komplekseve sportive, pastërtia e ajrit dhe ujit, parashikimi i jetëgjatësisë mesatare, shkalla e obezitetit dhe ekuilibri ndërmjet punës dhe jetës private.Lajme të ngjashme