Zgjedhjet në Turqi: Numërohen 66% e votave, kryeson Erdogan

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan, kandidati i Aleancës Popullore (AK PARTI+MHP), vazhdon të kryesojë garën presidenciale sipas rezultateve paraprake jozyrtare, ndërsa deri tani janë numëruar 66% e votave. (rezultatet do të përditësohen)

Arnavutça_cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları_03.jpg
Arnavutça_milletvekili seçim sonuçları_03.jpg

Deri tani janë numëruar mbi 60% e votave të dhëna për Presidentin në zgjedhjet presidenciale dhe legjislative që u mbajtën të dielën në Turqi.

Sipas rezultateve jozyrtare rezultatet e kandidatëve në garën presidenciale për kutitë e hapura deri tani janë si vijon:

Muharrem Inxhe (Muharrem İnce): 29,22%

Merak Akshener (Akşener): 7,47%

Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan): 55,42%

Selahatin Demirtash (Selahattin Demirtaş): 6,79%

Temel Kamaollaollu (Karamollaoğlu): 0,92%

Dou Perinçek (Doğu Perinçek): 0,19%

Ndërsa shpërndarja e votave sipas rezultateve paraprake jozyratre, mbështetur mbi 56% të votave të numëruara deri tani nga votat që kanë dhënë zgjedhësit për zgjedhjet parlamentare është realizuar kështu:

Aleanca Popullore: 57,18%

Aleanca Kombëtare: 31,75%

Partia Demokratike e Popujve (HDP): 9,65%

Partitë e tjera: 0,37%

Në kohë reale rezultatet mund ti ndiqni duke klikuar këtu:Lajme të ngjashme