Erdogan fituesi i zgjedhjeve në Turqi

Me 52,59% të votave që ka marrë deri tani Presidenti Rexhep Tajip Erdoan është fituesi i zgjedhjeve presidenciale që janë mbajtur të dielën në Turqi, ndërsa janë numëruar 97% të kutive.

Arnavutça_cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları_05.jpg
Arnavutça_milletvekili seçim sonuçları_05.jpg

Deri tani janë numëruar mbi 97% e votave të dhëna për Presidentin në zgjedhjet presidenciale dhe legjislative që u mbajtën të dielën në Turqi.

Sipas të dhënave paraprake jozyrtare rezultatet e kandidatëve në garën presidenciale për kutitë e hapura deri tani janë si vijon:

Muharrem Inxhe (Muharrem İnce): 30,76%

Merak Akshener (Akşener): 7,41%

Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan): 52,59%

Selahatin Demirtash (Selahattin Demirtaş): 8,15%

Temel Kamaollaollu (Karamollaoğlu): 0,89%

Dou Perinçek (Doğu Perinçek): 0,20%

Ndërsa shpërndarja e votave sipas rezultateve paraprake jozyrtare, mbështetur mbi 97% të votave të numëruara deri tani nga votat që kanë dhënë zgjedhësit për zgjedhjet e përgjithshme parlamentare është realizuar kështu:

Aleanca Popullore: 53,63%

Aleanca Kombëtare: 34,19%

Partia Demokratike e Popujve (HDP): 11,35%

Partitë e tjera: 0,66%

Rezultatet e zgjedhjeve në Turqi mund ti ndiqni në kohë reale duke klikuar këtu:Lajme të ngjashme