Biseda Akar-Scaparrotti për zbatimin e hartës rrugore të Menbixhit

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Turke, Hulusi Akar zhvilloi një bisedë telefonike me Komandantin e Komandës së SHBA-së për Evropën dhe Komandantin e Operacionit të Forcave Aleate të NATO-s, gjeneral Curtis M. Scaparrotti.

Biseda Akar-Scaparrotti për zbatimin e hartës rrugore të Menbixhit

Zyrtarë ushtarakë të Turqisë dhe SHBA-së dakordohen për planin e udhërrëfyesit të Munbixhit në Siri.

Teksti i krijuar në mbledhjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës,  zhvilluar gjatë datave 12-13 qershor në Komandën Evropiane në Shtutgart, Gjermani do ti paraqitet autoriteteve të larta.  

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Turke, Hulusi Akar zhvilloi një bisedë telefonike me Komandantin e Komandës së SHBA-së për Evropën dhe Komandantin e Operacionit të Forcave Aleate të NATO-s, gjeneral Curtis M. Scaparrotti.

Në bisedë u shqyrtua zbatimi i hartës rrugore për Menbixhin.

Në deklaratën me shkrim të bërë nga Shtabi i Përgjithshëm, në bisedën e zhvilluar dje ndërmjet Akarit dhe Scaparrottit u shkëmbyen mendime në lidhje me gjendjen aktuale në veri të Sirisë dhe çështjet e zbatimit të principeve të sigurisë të përcaktuara në bazë të hartës rrugore të Menbixhit, për të cilën është arritur konsensus më parë.Lajme të ngjashme