Trafiku diplomatik i kryeministrit turk për çështjen e Palestinës

Kryeministri Binali Jëlldërëm (Binali Yıldırım) ftoi kryeministrin e Libisë, Nigerit dhe Irakut për të marrë pjesë në Samitin e Jashtëzakonshëm të organizatës së Bashkëpunimit Islam, që zhvillohet sot (18 maj) në Stamboll.

Trafiku diplomatik i kryeministrit turk për çështjen e Palestinës

Kryeministri Binali Jëlldërëm (Binali Yıldırım) ftoi kryeministrin e Libisë, Nigerit dhe Irakut për të marrë pjesë në Samitin e Jashtëzakonshëm të organizatës së Bashkëpunimit Islam, që zhvillohet sot (18 maj) në Stamboll.

Kryeministri Jëlldërëm zhvilloi një bisedë telefonike me kryeministrin e Libanit, Fayez Sarraj, Kryeministrin e Nigerit, Brigi Rafini dhe Kryeministrin e Irakut, Haydar el-Ibadi

Jëlldërëm i ftoi homologët e tij në Samitin e OBI-t, që zhvillohet për shkak të ngjarjeve çnjerëzore që përjetojnë palestinezët.

Nga ana tjetër ai uroi homologët e tij me rastin e muajit të begatë të ramazanit.

Ai i shprehu bashkëbiseduesve se po përpiqen për një përfshirje në nivel të lartë të vendeve anëtare në samitin në fjalë.Lajme të ngjashme