Procesi i Astanas, takimi i radhës në 14-15 maj

Ministri i Jashtëm Mevlyt Çavusgollu (Mevlüt Çavuşoğlu) tha se bisedimet e Astanës, që zhvillohen për të zgjidhur krizën e Sirisë, do të mbahen gjatë datave 14-15 maj.

Procesi i Astanas, takimi i radhës në 14-15 maj

Ministri i Jashtëm Mevlyt Çavusgollu (Mevlüt Çavuşoğlu) tha se bisedimet e Astanës, që zhvillohen për të zgjidhur krizën e Sirisë, do të mbahen gjatë datave 14-15 maj.

Çavushollu u takua me homologun nga Kazakistani, Kairat Abdrakhmanov, i cili ndodhet për një vizitë zyrtare në Ankara.

Në takim krahas marrëdhënieve dypalëshe u shqyrtua edhe procesi i bisedimeve të Astanas për Sirinë.

“Hapat më konkrete në lidhje me Sirinë janë hedhur në Astana dhe në takimin që u zhvillua një herë Soçi. Procesi i Astanas është një proces mbështetës për negociatat e Gjenevës. Ky proces do të vazhdojë përsëri dhe takimi i radhës do të jetë në datat 14-15 maj përsëri në Astana, kryeqyteti i Kazakistanit” tha Çavushollu.Lajme të ngjashme