Kryeministri Yilidirm: Do të bashkëpunojmë me qeverinë irakiane për shkatërrimin e PKK-së

Shefi i qeverisë turke pas faljes së namazit të xhumasë iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve në lidhje me rendin e ditës.

Kryeministri Yilidirm: Do të bashkëpunojmë me qeverinë irakiane për shkatërrimin e PKK-së

Kryeministri Binali Yildirim deklaroi se janë në kontakt edhe me qeverinë e Irakut për çështjen e shkatërrimit të plotë të organizatës separatiste terroriste PKK.

Shefi i qeverisë turke pas faljes së namazit të xhumasë iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve në lidhje me rendin e ditës.

“Forcat e Armatosura të Turqisë fillimisht ndërmorën operacionin Mburoja e Eufratit, pastaj operacionin Dega e Ullirit në zonën e Afrinit. Këto operacione ndërmerren sa herë që shfaqet nevoja. Ne jemi në kontakt të vazhdueshëm me qeverinë irakiane. Shpresojë që gjatë periudhës së ardhshme do të kemi një bashkëpunim edhe më të ngushtë në çështjen e shkatërrimit të organizatave terroriste DAESH dhe PKK”, deklaroi Kryeministri Yildirim.Lajme të ngjashme