Turqia dënon sulmin ndaj akademikut turkmen, Ali Elmas

Turqia dënoi sulmin e armatosur kundër akademikut turkmen, Ali Elmas në Kirkuk të Irakut.

905370
Turqia dënon sulmin ndaj akademikut turkmen, Ali Elmas

Turqia dënoi sulmin e armatosur kundër akademikut turkmen, Ali Elmas në Kirkuk të Irakut.

Në deklaratën me shkrim të bërë nga ana e Ministrisë së Jashtme u shpreh hidhërimi i thellë për vrasjen e mësimdhënësit të Fakultetit të Juridikut në Universitetin e Kirkukut, Ali Elmas.

“Ndjekim me shqetësim përshkallëzimin e sulmeve ndaj të afërmve tanë tanëturkmenë në Kirkuk dhe dënojmë fuqishëm këtë sulm të urryer. Ne presim që autorët dhe nxitësit e sulmit të nxirren sa më shpejt përpara drejtësisë” shkruhet në deklaratë.  

Në deklaratë gjithashtu i bëhet thirrje autoriteteve irakiane të marrin pa humbur kohë masat e duhura për paqen dhe sigurinë e të gjithë popullit të Kirkukut.Lajme të ngjashme