Çavushollu: Pastrimi nga terroristët duhet bërë edhe në rajonet e tjera të Sirisë

Ministri i Jashtëm, Mevlyt Çavushollu (Mevlüt Çavuşoğlu) tha se terroristët duhet të pastrohen edhe nga rajonet e tjera të Sirisë.

Çavushollu: Pastrimi nga terroristët duhet bërë edhe në rajonet e tjera të Sirisë

Ministri i Jashtëm, Mevlyt Çavushollu (Mevlüt Çavuşoğlu) tha se terroristët duhet të pastrohen edhe nga rajonet e tjera të Sirisë.

Ministri Çavushollu bëri një deklaratë në lidhje me operacionin “Dega e Ullirit”, që ka filluar në rajonin Afrin në veri të Sirisë nga Forcat e Armatosura Turke për të eliminuar terroristët e organizatave terroriste PKK/PYD-YPG dhe DAESH dhe për të shpëtuar popullin mik dhe vëlla të rajonit nga shtypja dhe mizoria.

“Turqia, ashtu siç ka filluar të pastrojë terroristët në Afrin me operacionin “Dega e Ullirit” duhet të pastrojë plotësisht edhe rajonet e tjera të Sirisë, Irakut dhe malet e Turqisë nga këta terroristë” tha Ministri Çavushollu.

 


Lajme të ngjashme