Përgjigje e menjëhershme nga Turqia: Zotërojmë të drejtën për çdo lloj ndërhyrje

Zëdhënësi i Presidencës, Ibrahim Kallën (Ibrahim Kalın) tha se Turqia zotëron të drejtën për të marrë çdo lloj mase kundër terrorit në mënyrë që ta përcaktojë vetë vendin, formën dhe kohën.

Përgjigje e menjëhershme nga Turqia: Zotërojmë të drejtën për çdo lloj ndërhyrje

 

Zëdhënësi i Presidencës, Ibrahim Kallën (Ibrahim Kalın) tha se Turqia zotëron të drejtën për të marrë çdo lloj mase kundër terrorit në mënyrë që ta përcaktojë vetë vendin, formën dhe kohën.

Kallën theksoi se Turqia do të vazhdojë luftën kundër organizatave terroriste brenda dhe jashtë kufijve të saj.

Në deklaratën me shkrim, zëdhënësi i Presidencës, bëri të ditur se Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) kanë hedhur hapa që legjitimojnë terrorin dhe këta hapa janë të papranueshme.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kishin bërë të ditur se “njësia e sigurisë kufitare prej 30 mijë personash”, që do të përbëhet nga Forcat Demokratike të Sirisë, të cilat kryesohen nga PYD, që është zgjatimi i organizatës separatiste terroriste PKK në Siri, do të kryejë detyrën në kufirin Turqi-Irak.

 


Lajme të ngjashme