Yildirim: ShBA ka bërë masakra ndaj drejtësisë

"Na mbajnë ligjërata për drejtësi ndërsa të njëjtën e kanë masakruar", bëri të ditur Kryeministri Binali Yildirim.

883039
Yildirim: ShBA ka bërë masakra ndaj drejtësisë

Kryeministri i Turqisë, Binali Yıldırım tha sot se në rastin kundër kreut të Halkbank, Hakan Atilla në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) është bërë masakër ndaj drejtësisë.

"Ata hapin raste të përgatitura dhe të shkruara nga anëtarët e FETO-s dhe në bazë të tyre akuzojnë. Pas kësaj, gjykata thotë: 'Edhe pse nuk ka prova, mos hiqni dorë nga akuzat, nuk ka nevojë për prova, vazhdoni me akuzat', dhe pastaj kësaj i thonë 'gjyqësor i pavarur'. Ata që kanë masakruar këtë proces, ngrihen dhe na mbajnë ligjërata rreth drejtësisë", tha Yıldırım. (AA)Lajme të ngjashme