Yildirim: ShBA-ja mbeti vetëm në votimin për Jerusalemin në OKB

Kryeministri i Turqisë, Binali Jëlldërëm (Binali Yıldırım) tha se Shtetet e Bashkuara të Amerikës mbetën vetëm në votimin që u zhvillua në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara (për p/rezolutën e Jerusalemit).

872976
Yildirim: ShBA-ja mbeti vetëm në votimin për Jerusalemin në OKB

Kryeministri Binali Jëlldërëm (Binali Yıldırım) ka reaguar ndaj kërcënimit të Presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (ShBA), Donald Trump në adresë të vendeve që do të votojnë kundër (ShBA-së) projektrezolutës së Jerusalemit që do të votohet sot në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara. 

Jëlldërëm: "Presidenti amerikan duket që e ka marrë me furi këtë punë”.

Në fjalën që mbajti në Takimin e të Diplomuarve nga Universiteti Teknik (İTÜ) i Stambollit, organizuar në Ankara, Jëlldërëm tha se vendimi i njëanshëm që morën Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) për ‘ta bërë Jerusalemin kryeqytet të Izraelit’ është refuzuar edhe një herë në Samitin e Jashtëzakonshëm të Organizatës së Bashkëpunimit Islam (OBI), që u zhvillua në Stamboll.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës mbetën vetëm në votimin për Jerusalemin në Këshillin e Sigurimit të OKB-së,- u shpreh Jëlldërëm dhe duke iu referuar votimit që do të mbahet sot në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara tha:

"Amerika mbeti vetëm pranë 14 anëtarëve të tjerë të Këshillit të Sigurimit në votimin e mbajtur në KS të OKB-së për p/rezolutën e Jerusalemit dhe arriti deri aty sa që si rrugëdalje të fundit të shikojë kërcënimin e vendeve që do të votojnë kundër Amerikës në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së. Presidenti amerikan e ka marrë me furi këtë punë, aq sa arrin të thotë: “Nëse votoni kundër Amerikës nuk do të përfitoni nga fondet amerikane, nuk do t’ju japim para, prandaj mendohuni mirë”. Sa do të fuqishëm që jeni çdo vend është sovran, është i aftë që ta japë në mënyrë të pavarur vendimin e vet. Të jesh i fuqishëm, nuk do të thotë që ke ti të drejtë, përfundoi kryeministri turk.

 


Lajme të ngjashme