Thirrje botës nga Kuvendi i Turqisë për njohjen e Jerusalemit Lindor kryeqytet të Palestinës

Teksti i përbashkët i hartuar nga ana e Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (Partia AK), Partisë Republikane Popullore (CHP) dhe Partisë së Lëvizjes Nacionaliste (MHP) u lexua nga ana e nënkryetarja e Kuvendit, Aysenur Bahçekapili.

Thirrje botës nga Kuvendi i Turqisë për njohjen e Jerusalemit Lindor kryeqytet të Palestinës

Kuvendi i Madh Popullor i Turqisë i bëri thirrje gjithë botës për ta njohur Jerusalemin Lindor si kryeqytet i Palestinës.

Teksti i përbashkët i hartuar nga ana e Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (Partia AK), Partisë Republikane Popullore (CHP) dhe Partisë së Lëvizjes Nacionaliste (MHP) u lexua nga ana e nënkryetarja e Kuvendit, Aysenur Bahçekapili.

Në komunikatë shkruhet: “I ftojmë të gjitha shtetet që ti bashkëngjiten thirrjes së bërë nga Organizata e Bashkëpunimit Islam për ta njohur Jerusalemin Lindor të pushtuar në kuadër të kufijve të përcaktuar në vitin 1967 si kryeqytet të Palestinës”.

 


Lajme të ngjashme