Stamboll – OBI shpall Jerusalemin Lindor kryeqytet të Palestinës

Në komunikatën përfundimtare të publikuar pas samitit të jashtëzakonshëm të Organizatës së Bashkëpunimit Islam bëhet e ditur se Jerusalemi Lindor është shpallur kryeqytet i Palestinës...

Stamboll – OBI shpall Jerusalemin Lindor kryeqytet të Palestinës

Organizata e Bashkëpunimit Islam (OBI) e shpalli Jerusalemin Lindor si kryeqytet të Palestinës.

Në komunikatën përfundimtare të publikuar pas samitit të Organizatës së Bashkëpunimit Islam bëhet e ditur se Jerusalemi Lindor është shpallur si kryeqytet i Palestinës.

Në këtë komunikatë gjithashtu i bëhet thirrje shoqërisë ndërkombëtare që ta njeh Jerusalemin Lindor si kryeqytet të Palestinës.

Kjo thirrje e Presidentit Recep Tayyip Erdogan, e bërë shoqërisë ndërkombëtare gjatë fjalimit të tij të mbajtur në këtë samit është pasqyruar edhe në komunikatën përfundimtare.   

Vendet islame e vërtetuan vendimin e tyre në lidhje me Jerusalemin Lindor dhe kërkuan që shoqëria ndërkombëtare ti përgjigjet pozitivisht kësaj thirrjeje.Lajme të ngjashme