Kryeministri Yildirim ofroi ndihmën e Turqisë Iranit në fashimin e plagëve nga tërmeti

Duke e bërë të ditur se ndodhet pranë Iranit në këtë ditë të vështirë, shefi i qeverisë turke uroi që të mos përsëriten më dhimbjet e tilla.

847083
Kryeministri Yildirim ofroi ndihmën e Turqisë Iranit në fashimin e plagëve nga tërmeti

Kryeministri Binali Jëlldërëm (Yıldırım), zhvilloi një bisedë telefonike me Zëvendëpresidentin e parë të Iranit, Is’hak Xhihangiri.

Sipas informatave e marra nga burimet pranë Kryeministrisë, Kryeministri Jëlldërëm gjatë bisedës shprehu ngushëllime për humbjen e jetëve të qytetarëve iranian në tërmetin që ra në një zonë në afërsi të kufirit Irak-Iran e që tronditi të dyja vendet fqinje.

Duke e bërë të ditur se ndodhet pranë Iranit në këtë ditë të vështirë, shefi i qeverisë turke uroi që të mos përsëriten më dhimbjet e tilla.

Jëlldërëm gjithashtu tha se Turqia është e gatshme për të ndihmuar në fashimin e plagëve në rast se shfaqet nevoja.

Ndërkaq Zëvendëpresidenti i parë i Iranit, Is’hak Xhihangiri falënderoi Kryeministri Jëlldërëm për telefonatë dhe shtoi se do ta informoj në qoftë se shfaqet nevoja për ndonjë ndihmë.

 


Lajme të ngjashme