Turqia nuk do të marrë pjesë në Kongresin për dialogun kombëtar sirian

(AA) Zëdhënësi i Presidencës së Turqisë, Ibrahim Kalın bëri të ditur se Rusia e ka shtyrë Kongresin për dialogun kombëtar sirian në një datë tjetër, duke shtuar se Turqia nuk do të merr pjesë por do të dërgojë vëzhgues të saj.

Turqia nuk do të marrë pjesë në Kongresin për dialogun kombëtar sirian

(AA) Zëdhënësi i Presidencës së Turqisë, Ibrahim Kalın bëri të ditur se Rusia e ka shtyrë Kongresin për dialogun kombëtar sirian në një datë tjetër, duke shtuar se Turqia nuk do të merr pjesë por do të dërgojë vëzhgues të saj.

Zëdhënësi Kalın tha se: “Ne e diskutuam këtë çështje para 15 ditësh kur erdhi përfaqësuesi special për Sirinë i presidentit Putin. Ata na njoftuan për këtë çështje. Ai na njoftoi se po planifikojnë që të organizojnë një Kongres për dialogun kombëtar sirian i cili mendojmë se do të kontribuojë në procesin e tranzicionit politik".

"Kjo ishte rreth një javë para takimit të shtatë të Astanës i cili u mbajt më 30-31 tetor. Ne u thamë atyre që të na japin më shumë informacione për këtë. Nuk e pranojmë apo e refuzojmë menjëherë, të shohim se çka është pikërisht, çfarë mund të jetë përfitimi apo kontributi nga ky kongres", tha Kalın.

Lidhur me kërkesën e Rusisë për Kongresin e dialogut kombëtar sirian, Kalın tha se “Ne nuk marrim pjesë. Grupet siriane do të marrin pjesë por ne me gjasë të madhe mund të dërgojmë vëzhgues. Tani nuk është e sigurt. Por ajo çka neve na është thënë nga Rusia është se takimi është shtyrë dhe se PYD nuk është ftuar. Edhe ne jemi duke e vlerësuar në këtë mënyrë”.Lajme të ngjashme