Yildirim: Vendimi për rinovimin e Bashkimit Doganor i përket BE-së

(AA) Kryeministri i Turqisë, Binali Yıldırım tha se vendimi për të rinovuar Bashkimin Doganor dhe për të rifilluar negociatat me Evropën nuk i përket Turqisë por Bashkimit Evropian.

834547
Yildirim: Vendimi për rinovimin e Bashkimit Doganor i përket BE-së

(AA) Kryeministri i Turqisë, Binali Yıldırım tha se vendimi për të rinovuar Bashkimin Doganor dhe për të rifilluar negociatat me Evropën nuk i përket Turqisë por Bashkimit Evropian.

"Evropa do të vendosë nëse dëshiron një Evropë të zgjeruar ku ndodhet Turqia apo nëse dëshiron të kthehet në një klub evropian i cili ka mbyllur kufijtë e tij me mure të larta. Ne jemi këtu. Ne nuk marrim vendim për përditësimin e Bashkimit Doganor apo rifillimin e negociatave me Evropën, por ky vendim i takon Bashkimit Evropian", tha Yıldırım gjatë fjalimit të tij në Forumin Ekonomik të Egjeut që po mbahet në Izmir.Lajme të ngjashme