Turqia emëron 21 ambasadorë të rinj

Turqia ndryshoi ambasadorët e saj në 21 vende të botës. Kurse 17 ambasadorë u tërhoqën në qendër.

Turqia emëron 21 ambasadorë të rinj

Turqia ndryshoi ambasadorët e saj në 21 vende të botës. Kurse 17 ambasadorë u tërhoqën në qendër.

Në fletoren zyrtare u publikua vendimi në lidhje me emërimin e ambasadorëve.

Ambasadorët e rinj të emëruar janë:

Hasan Murat Mercan u emërua ambasador në Japoni

Abdulkadir Emin Onen u emërua ambasador në Republikën Popullore të Kinës

Ihsan Mustafa Yurdakul ambasador i Pakistanit

Oguzhan Ertugrul ambasador i Afganistanit

Ahmet Muhtar Gun emërohet përfaqësues i përhershëm në zyrën e OKB-së në Vjenë

Serife Serap Ozcoskun ambasadore e Bolivisë

Hakkı Emre Yunt ambasador i Suedisë

Ayse Hilal Sayan Koytak ambasadore e Kuvajtit

Ece Ozturk Çil ambasadore e Kolumbisë

Suleyman Gokçe ambasador i Guatemalas

Hasan Ulusoy ambasador i Bullgarisë

Sevki Mutevellioglu ambasador i Venezuelës

Kemal Demirciler ambasador i Bahrejnit

Hatice Oya Tunga Çaglı ambasadore e Ekuadorit

Berin Makbule Tulun ambasadore e Namibias

Metin Husrev Unler ambasador i Madagaskarit

Hakan Kivanç Ambasador i Zimbabve

Erdal Sabri Ergen ambasador i Republikës së Çadit

Didem Ela Gorkem Gokçe ambasadore e Republikës Dominikane

Deha Erpek ambasador i Sierra Leones

Kurse ambasadorët e tërhequr në qendër janë: Ambasadori i Japonisë, Kinës, Suedisë, Afganistanit, Belgjikës, Kuvajtit, përfaqësuesi i përhershëm në zyrën e OKB-së në Vjenë, ambasadori i Kolumbisë, Guatemalas, Pakistanit, Venezuelës, Bahrejnit, Ekuadorit, Namibias, Madagaskarit, Zimbabve dhe Çadit.   

 Lajme të ngjashme