Turqi - Kryeministri Yildirim publikoi një mesazh me rastin e festës së Vitit të Ri të hixhretit

Sipas kalendarit hënor, dita e parë e vitit të ri të hixhretit pranohet fillimi i shpërnguljes së Profetit Muhammed nga Meka në Medine.

Turqi - Kryeministri Yildirim publikoi një mesazh me rastin e festës së Vitit të Ri të hixhretit

Kryeministri Binali Yildirim nëpërmjet llogarisë së tij në median sociale Twitter publikoi një mesazh urimi me rastin e fillimit të vitit të ri hënor (hixhri).

Në mesazhin e tij të shoqëruar me pamje nga xhamia e Sulltan Ahmetit në Stamboll, Kryeministri Yildirim shkruan: “Hixhreti (shpërngulja) e Preofetit të mëshirës, Muhammed (s.a.v.s), i cili ndriçon historinë botërore dhe atë islame, është një rrugëtim i jashtëzakonshëm dhe i dobishëm për shpëtimin tonë shpirtëror”.

“Uroj që kjo ditë e shenjtë, e cila pranohet si viti i ri i hixhretit, të sjell të mira njerëzimit me në krye trevave myslimane”, shkruan Yildirim në mesazhin e tij.

Sipas kalendarit hënor, dita e parë e vitit të ri të hixhretit pranohet fillimi i shpërnguljes së Profetit Muhammed nga Meka në Medine.Lajme të ngjashme