Yildirim përgënjeshtron pretendimet e qëllimshme për hetim të kompanive gjermane

Agjencia Turke e Lajmeve Anadolli bën të ditur se Kryeministri i Turqisë Binali Yildirim ka hedhur poshtë pretendimet për ngritjen e hetimeve ndaj 68 kompanive gjermane.

775294
Yildirim përgënjeshtron pretendimet e qëllimshme për hetim të kompanive gjermane

Agjencia Turke e Lajmeve Anadolli bën të ditur se Kryeministri i Turqisë Binali Yildirim ka hedhur poshtë pretendimet për ngritjen e hetimeve ndaj 68 kompanive gjermane.

Duke komentuar deklaratën e ministrit të Jashtëm gjerman Sigmar Gabriel i cili dje tha se nuk do të inkurajojë investitorët gjermanë për të bërë biznes në Turqi, Yıldırım tha se në vendin e tij ka kompani pronarët e të cilëve janë shtetas të Gjermanisë, por ata drejtohen nga shtetas të Turqisë dhe ata veprojnë më shumë se gjysmë shekulli.

Yıldırım u bëri thirrje zyrtarëve gjermanë që të largohen nga retorikat që mund të dëmtojnë ekonomitë e dy vendeve.Lajme të ngjashme