Prezantohet autorizimi i Kryeministrisë për zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme

Autorizimi i Kryeministrisë për zgjatjen me tre muaj të gjendjes së jashtëzakonshme iu prezantua Kryesisë së Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë.

Prezantohet autorizimi i Kryeministrisë për zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme

Autorizimi i Kryeministrisë për zgjatjen me tre muaj të gjendjes së jashtëzakonshme iu prezantua Kryesisë së Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë.

Autorizimi në fjalë parashikon që gjendja e jashtëzakonshme e shpallur më 20 korrik të vitit 2016, pas tentativës për grusht shteti më 15 korrik të atij viti vazhdon me vendimin e marrë në 18 prill dhe duke u zgjatur në orën 01.00 të ditës së mërkurë në datën 19 korrik të jetë në fuqi edhe 3 muaj të tjerë.

Autorizimi i Kryeministrisë për zgjatjen me tre muaj të gjendjes së jashtëzakonshme do të diskutohet sot në Asamblenë e Përgjithshme të Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë.

Gjendja e jashtëzakonshme e shpallur në 20 korrik 2016 u zgjat më pas edhe 3 muaj të tjerë.Lajme të ngjashme