Aeroporti Ataturk në vendin e 13-të ndër aeroportet më të mëdhenj në botë

Aeroporti Ataturk në Stamboll, nga aspekti i pasagjerëve, u radhit i 13-i në botë.

769935
Aeroporti Ataturk në vendin e 13-të ndër aeroportet më të mëdhenj në botë

Revista ‘online’ e udhëtimeve, ‘Travelbook’ publikoi ‘numrin e vërtetë në aeroporte’ që deklarohet çdo vit nga ana e Këshillit Ndërkombëtar të Aeroporteve që është një organizim çadër i tërë aeroporteve tregtare.

Sipas kësaj Aeroporti Ataturk, vitin e kaluar, ndër 20 aeroportet më të mëdha në botë ishte në vendin e 13-të.

Në radhitjen e aeroporteve në të mëdha në botë, vendin e parë e zuri Aeroporti Ndërkombëtar Jackson Atlanta me kapacitetin prej 104 milion pasagjerëve në vit.

Në këtë listë 6 aeroporte i përkasin Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe 4 aeroporte i përkasin Kinës.

Sipas këtij publikimi, numri i pasagjerëve vitin e kaluar në aeroportet e tërë botës është rritur 4,7% duke arritur shifrën e 1,4 miliardë pasagjerëve.Lajme të ngjashme