19 Maji, Dita Përkujtimore e Ataturkut dhe Festa e Rinisë dhe Sportit

Sot në Turqi festohet me entuziazëm 19 Maji Dita përkujtimore e Ataturkut dhe Dita e Rinisë dhe Sportit.

19 Maji, Dita Përkujtimore e Ataturkut dhe Festa e Rinisë dhe Sportit

Me fitoren e Luftës Çlirimtare dhe shpalljen e Republikës nga ana e Ataturkut, ai u bë edhe presidenti i parë i Turqisë.

Dita e 19 Majit, e cila u është dedikuar të rinjve me qëllim që të jenë individë të shëndoshë dhe sportivë në drejtim të të qenurit një popull bashkëkohor, është përcaktuar si një festë kombëtare.

Në ditën e sotme në vend dhe përfaqësitë diplomatike jashtë vendit mbahen ceremoni përkujtimore të Ataturkut dhe njëkohësisht kremtohet me entuziazëm Festa e Rinisë dhe Sportit.Lajme të ngjashme